lunes, 20 de enero de 2014

El nadal i les seves xifres


El nadal i les seves xifres


-Referent al que s'ha gastat la gent en menjar, regals, etc.

La principal conclusió és que la despesa mitjana dels consumidors (al nadal) continua la tendència decreixent iniciada el 2008 , situant-se el cost mitjà de cada persona en 514 euros , és a dir , 46 euros menys que el 2010.
Els espanyols en les pròximes festes nadalenques tenen el consum més baix des de 2008 , any en què es van començar a notar les conseqüències de la crisi en què avui seguim immersos . En els últims anys s'ha reduït en 300 euros la despesa prevista pels consumidors , fet que suposa un descens del 49% en els últims cinc anys.
El capítol en què els consumidors gastaran més diners en aquestes festes serà el de l'alimentació a la llar . La mitjana nacional se situa en els 191 euros , un 2% més que el 2011 , el que s'explica en el fet que  "malgrat que els consumidors compren menys productes que altres anys per la crisi , pateixen l'escalada que han experimentat els preus dels aliments" . Catalunya serà la regió on més diners es gastarà en menjar , mentre que a l'altre extrem se situa Extremadura i Canàries .
Quant a les joguines i regals seran una altra de les partides que més despeses comporta . A Madrid la despesa baixa als 190 euros , molt per sobre dels 135 euros que tenen previst gastar els canaris . La despesa baixa un 12% respecte al 2011 .

-Referent als desplaçaments que s'han produït en cotxe, avió, tren, etc. (EN TOTAL)

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu que aquestes festes es produeixin 16 milions de desplaçaments de llarg recorregut per les carreteres espanyoles. El nombre més elevat es produirà entre aquest divendres, que comença l'operació especial a les 15:00 hores, i el dia de Nadal, amb 4.750.000 desplaçaments previstos, segons ha informat Trànsit.
Mentrestant, entre divendres 28 desembre 2012 fins al gener 1, 2013 estan previstos 4 milions de desplaçaments, i en la tercera i última fase de l'operació desplegada per la DGT, entre el divendres 4 de gener i 24 hores del dilluns 7 de gener, 3.650.000 desplaçaments.

-Referent als morts que hi ha hagut.

Dels 28 morts durant Nadal, entre el 24 i 25 de desembre, 13 van perdre la vida en accidents de trànsit, en 12 dels quals va haver motociclistes involucrats. En comparació amb l'any 2012, es van registrar 13 morts per la mateixa raó, i 11 van involucrar a motociclistes.

A més d'aquests accidents fatals, hi van haver 8 ofegaments, 5 homicidis i 2 suïcidis. A més es van registrar 83 persones agafades i 25 detingudes.
Es va assenyalar que l'any passat hi va haver 32 víctimes fatals durant les festes, quatre més en relació al 2013. Pel que fa a Any Nou va manifestar que estadísticament solen haver-hi menys morts que per Nadal.

-Referent als costums de la gent, quants fan regals al nadal, quants a reis.

En la publicitat mediàtica nadalenca, Santa Claus juga per igual, paper primordial de productes i firmes per motivar al consumidor. Fins i tot, el tradicional Desfilada dels Reis Mags, organitzat cada any pel Cos de Bombers de Santo Domingo, i encapçalat per Melcior, Gaspar i Baltasar, muntats en coratjosos cavalls, ja ha inclòs en el mateix, a Santa Claus, com una de les seves atraccions per a grans i petits.
El cas és que ja, i per aquesta època nadalenca, és més comú escoltar els nens a dir, "li vaig a demanar a Santa, que em porti ...", tot i que encara se senti també, "espero que els Reis Mags em posin ... . ".

-Referent a les campanyes de recollida de diners com la Marató de TV3. 

Per a buscar informació de la recollida de diners, entre d'altres coses, de la Marató de TV3, clica aquí.





No hay comentarios:

Publicar un comentario