martes, 4 de marzo de 2014

Article d'opinió: les noves tecnologies dintre de l'educació

Tecnologies i educació.


Les noves tecnologies ja formen part de la nostra vida quotidiana i ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats de formació. Els continguts a ensenyar són els mateixos, però metodològicament, les maneres de transmetre’ls s’han eixamplat. Avui, ja no entenem el futur de l’educació sense l’ús de les noves tecnologies.

Cal remarcar que el sistema educatiu en pot sortir enfortit del seu ús, òbviament, d’un bon ús, ja que dóna moltes possibilitats a l’alumnat a entrar dins del món de la tecnologia, no tothom disposa d’un ordinador a casa. Tanmateix, aporten coneixements tant als alumnes com al professorat, és més fàcil accedir a la informació, podem aprofundir més que mitjançant els llibres, l’alumnat mostra més interès...

D’altra banda, malgrat tot el rendiment que en podem treure d’un ús correcte de les noves tecnologies,  cal esmentar les amenaces o  els punts dèbils amb els que ens podem trobar.  A la llarga, pot provocar problemes de visió si se’n fa un mal ús, poden ser utilitzats fora dels fins educatius com ara jocs, xarxes socials, xats, …  I a més,  hi ha poca consciència dels perills de seguretat referent a les noves tecnologies, entre d’altres.


Per finalitzar, cal que l’ús de les noves tecnologies sigui constructiu i significatiu per tothom. El docent ha d’ajudar i ensenyar a utilitzar-les, però com una eina més del treball amb els alumnes. Hem d’aprendre a treballar amb diverses eines, ja siguin les introduïdes darrerament com les tradicionals.


Per a saber-ne una mica més, clica aquí
No hay comentarios:

Publicar un comentario